Wachtwoord wijzigen

Huishoudelijke en reglementaire informatie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peugeot-5008
Beheerder
Berichten: 13417
Lid geworden op: 25 mar 2015, 21:31

Wachtwoord wijzigen

Bericht door Peugeot-5008 »

Beste Leden,

We worden de laatste tijd wat geconfronteerd met SPAM berichten op het forum om crypto’s te kopen. Ook op andere fora zie je deze meldingen voorbij komen, allemaal dezelfde soort berichten. Deze berichten zijn uiteraard niet van ons afkomstig.

Wat opvallend is aan de MO (Modus Operandi) is dat in dit geval bestaande accounts worden gebruikt van leden. Dit betreft met name accounts die niet echt aktief zijn en vaak maar enkele posts hebben gemaakt. Normaliter gebruiken spammers accounts die ze net hebben geregistreerd (en daarvoor hebben we de deur aardig dichtgetimmerd), in dit geval worden accounts overgenomen doordat gebruikersnamen en wachtwoorden bijvoorbeeld zijn buitgemaakt door een datalek elders en de gebruikersnaam en wachtwoord identiek zijn als wat men op peugeot-meeting gebruikt. (En daar hebben wij geen invloed op)

Het is daarom belangrijk dat je jouw account beveiligd met een goed en uniek wachtwoord, wat je voor geen enkel ander account ergens anders op internet gebruikt. Niet op andere fora, niet in webshops, nergens. Het is sowieso verstandig om voor elk account wat je waar dan ook aanmaakt op het internet, ten allen tijde een ander wachtwoord te gebruiken. Gebruik vervolgens een wachtwoordmanager om die wachtwoorden op te slaan.
Mensen met een iPhone kunnen bijvoorbeeld prima de ingebouwde wachtwoordaanmaak functie gebruiken. Zo zal er op elk device wel iets soortgelijks zijn.

Mocht je voor peugeot-meeting nog geen uniek wachtwoord gebruiken, hierbij het dringende verzoek dit wel te gaan doen.
Ook kan het geen kwaad je wachtwoord eenmaal in de zoveel tijd te wijzigen.

Waaraan voldoet een goed wachtwoord?
Gebruik daarvoor MINIMAAL alle 5 van de onderstaande voorwaarden.

- Minimaal 12 tekens
- Per forum/webwinkel een ander wachtwoord
- Hoofd en kleine letters gebruiken
- Nummerieke cijfers gebruiken
- Leestekens gebruiken

Leden waarbij via hun account spam berichten op Peugeot-Meeting worden geplaatst, worden zonder waarschuwing of pardon direct van het forum verwijderd zonder mogelijkheid tot terugkeer.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.
Pas dus daarom direct uw wachtwoord aan!
3008 GT Pack Business HYbrid 225PK 1.6 EAT8 (Noir Perla Nera, extra opties: Afneembare trekhaak, Panoramadak, Alcantara Comfort stoelen)
208 Allure 1.2 THP 82 PK (Noir Perla Nera, extra optie: Getinte ramen)
In bestelling: e-208II GT (Blue vertigo, extra opties: Black Diamond afwerking, glazen dak)

Problemen met uw multimediasysteem of goedkoop, snel, plug-and-play uw navigatie updaten? Stuur mij een PM.
Plaats reactie

Terug naar “Mededelingen”