JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Commerciële aanbiedingen worden slechts toegestaan na goedkeuring van de beheerder.
Gebruikersavatar
Peugeot-5008
Beheerder
Berichten: 11006
Lid geworden op: 25 mar 2015, 21:31

JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Peugeot-5008 »

Aangezien veel van onze forumleden bij JWA autoservice zijn geweest, allen tevreden zijn teruggekomen en Jeroen (De eigenaar) veel forumleden hier al heeft geholpen, ook voor hem een hoekje in ons kopje "commerciële aanbiedingen"Ik (Jeroen Waardenburg, beter bekend als forumlid Jerilo) is JWA Autoservice, toen nog Autoservice Waardenburg en Knoot in oktober 2009 begonnen. Ik ben op mijn 12e begonnen bij de lokale Peugeot dealer Knoot in Numansdorp begonnen als zaterdaghulp en in de vakanties was ik er ook altijd te vinden.

De werkzaamheden waren uiteraard zoals iedereen begint met auto wassen/poetsen, opruimen en kleine klusjes uitvoeren. Deze kleine klusjes werden steeds groter en op mijn 14e stond ik al koppakkingen en koppelingen te vervangen.
Niet vreemd dat ik daardoor ook de opleiding autotechnicus ben gaan volgen en volledig heb afgemaakt tot eerste autotechnicus (vroeger 1e monteur genaamd) met APK bevoegdheid.
Een dag voor mijn 20e verjaardag heb ik het APK examen met succes afgerond en was ik 1 van de jongste APK keurmeesters in NL.
Hieronder een kleine opsomming van mijn tot nu toe werkzame leven,
Okt 2009 - Heden Eigenaar JWA Autoservice
Juni 2007 – Okt 2009 Indumij Renault dealer (1e autotechnicus/vervangend chef werkplaats)
Jan 2007 – Juni 2007 Wiveco onderdelen leverancier (bezorgdienst)
Sep 2006 – Dec 2006 PSA lease (ROB-afdeling)
Mei 2006 – Sep 2006 DAVO Rijnmond Peugeot dealer (1e autotechnicus)
Jan 1995 – Mei 2006 Autoservice Knoot bv Peugeot dealer (2e autotechnicus /1e autotechnicus)
Ik ga hier niet verder op in dan word het verslag echt lang.
Zoals gezegd kreeg ik de kans om samen met mijn “oude” baas dhr. Knoot mijn eigen autobedrijf te beginnen. Hij had nog steeds de ruimte en spullen ondanks dat hij er al een paar jaar gestopt was.

Op 1 december 2009 was het officieel en hebben we ons ingeschreven bij de kamer van koophandel. Nu kon het echte werk beginnen. Midden in een crisis tijd voor jezelf beginnen is best spannend maar het is gelukkig allemaal goed gekomen met hard en veel werken.
Ik moest helemaal vanaf nul alles weer opbouwen qua klantenbestand.
Na een half jaar kon ik het werk niet meer aan en hebben we een leerling monteur in dienst genomen. Dit is André Weeda (nu mijn compagnon).
Hij heeft bij ons alle kans gekregen om ook zijn complete opleiding te volgen en heeft deze ook keurig voltooid.

In de afgelopen jaren hebben we gekeken wat er voor toekomst is voor een autobedrijf. Want alleen aan onderhoudsbeurten gaat je het niet meer redden.
De storingen vlogen ons toen ook al om de oren en we vonden het samen enorm leuk om lastige en moeilijke storingen op te sporen en op te lossen.

Daarvoor hebben we besloten om allebei de opleiding van GMTO, te volgen. Deze opleiding duurt in totaal 3 jaar voordat je officieel GMTO diagnose expert bent. Hieronder een korte uitleg wat GMTO inhoud.

GMTO voorziet automotive werkplaatsen van ondersteuning, training en equipment. GMTO bestaat uit een jonge groep enthousiastelingen met passie voor de techniek, echte techneuten. Iedereen die werkzaam is bij GMTO komt uit het bedrijfsleven, van universele- tot dealerwerkplaatsen zowel auto, motor en truck. Onze organisatie is een platte organisatie, dat betekent dat wij niet werken met managementlagen. Wij lossen problemen op met het hele team waarbij iedereen evenveel inspraak heeft. Wij gaan geen problemen uit de weg en lossen deze op met beide benen op de grond en onze mouwen opgestroopt.
Wij hebben ook flink geïnvesteerd in moderne equipment om de nieuwere voertuigen ook te blijven uitlezen en diagnose aan uit te voeren.

Verder hebben we 2 jaar geleden flink geïnvesteerd in equipment om ADAS systemen te kalibreren en af te stellen. Dit zijn veiligheidssystemen die tegenwoordig veel voorkomen op de moderne auto, zoals radar en voorruitcamera.
In 2017 heeft dhr. Knoot aangegeven uit het bedrijf te willen stappen. Ik zag het niet zo zitten om alles in mijn eentje te gaan doen. Ik heb toen aan André gevraagd om mijn nieuwe compagnon te worden en hij dus ook mede eigenaar zou worden. Daar heeft hij even over na moeten denken maar vanaf januari 2018 was het dan zover dat we samen verder zijn gegaan met het bedrijf onder de nieuwe naam JWA Autoservice.
In die tussentijd zijn wij ons ook gaan focussen op de THP problemen. We zagen steeds vaker deze motor bij ons binnen komen met diversen uitlopende problemen.
Door vallen en opstaan hebben we ons behoorlijk ingeleefd in de problemen en oplossingen die hierbij kwamen kijken.
Er zijn al veel klanten geweest die nu weer (hopelijk) tevreden rondrijden met hun THP motor.
Uiteraard zijn er ook problemen die wij niet meer op kunnen lossen maar daarover zullen wij altijd eerlijk zijn.

Dat is iets wat wij altijd hebben gedaan eerlijk naar de klant toe blijven en service gericht blijven denken naar oplossingen. Ook staat het persoonlijke contact heel hoog bij ons voorop.
Onze werkwijze is dan ook erg klant gericht en denken in oplossingen.
Uiteraard is een (lastige)storing niet zomaar op te lossen en zullen we daar ons echt in moeten verdiepen. Dit kost meer tijd maar een storing zullen we oplossen.
Bij een THP of VTi probleem zullen we ook samen met de klant altijd eerst een basis diagnose uitvoeren waarbij de klant erbij mag zijn om vragen te stellen. Uit deze diagnose zullen we een reparatie advies geven met de bijbehorende kosten.
Verder kunt u bij ons altijd terecht voor onderhoud en APK keuring. Leenfietsen (elektrisch) zullen vanaf januari ter beschikking staan. En we beschikken over 2 leenauto’s (Peugeot 108).

Wij mogen met trots zeggen dat ik/wij vanaf nul een mooi bloeiend bedrijf hebben opgebouwd met kennis van vooral de Franse merken. Uiteraard zijn alle merken welkom.
We hebben en zijn nog flink aan het investeren in de toekomst.

De klanten die al bij ons van dit forum zijn geweest weten dat we niet in een al te modern (huur)bedrijfspand zitten. Ook wij weten dit al een paar jaar. Maar wij weten ook al een paar jaar dat we over niet al te lange tijd weg zullen moeten. Daarom hebben wij ook niet meer geïnvesteerd in het bedrijfspand en uitstraling.
Het ging voor ons puur om de bedrijfsvoering en niet om de uitstraling.
Vlak voor de corona ging bij ons in het dorp de Peugeot dealer weg. Dit kwam voor ons heel goed uit. We hebben het hierdoor enorm druk gekregen. Zelfs vanaf vorig jaar maart tot nu toe hebben wij het nog nooit zo druk gehad. Daarbij komt nog dat sinds kort de Renault dealer ook nog eens weg is gegaan. Ook hierdoor hebben we alweer een heleboel nieuwe klanten erbij gekregen. De werkplaats word daardoor ook te klein.

Maar we hebben groot nieuws!
Vanaf oktober krijgen we de sleutel van ons nieuwe pand. Uiteraard moet daar nog flink verbouwt worden maar we hopen, en werken ernaar toe om vanaf januari operationeel te zijn in ons nieuwe onderkomen.
Dit pand zal een moderne uitstraling krijgen en worden voorzien van een mooie werkplaats.
Ook zit er een mooie showroom bij met een groot buitenterrein waar volop geparkeerd kan worden.
Jeroen zal dan de verantwoordelijkheid gaan krijgen over de werkplaats en magazijn. Jeroen is meer van de technische kant.
André zal de verantwoordelijkheid krijgen over de receptie en verkoop. André is meer van de commerciële kant.

Meer informatie over onze verhuizing kunt u op onze website en facebook volgen.
Ook is deze stap gelijk een richting naar de toekomst. We zullen ons nog meer gaan bezig houden met EV- en hybride voertuigen.
Wellicht tot ziens bij JWA Autoservice in Oud-Beijerland.

www.jwa-autoservice.nl
www.inwendige-motorreiniging.nl
info@jwa-autoservice.nl
bel of whatsapp naar 0186 - 627970
Jeroen en André
3008 Bluelease GT HYbrid 225PK 1.6 EAT8 (kleur Noir Perla Nera)
208 Allure 1.2 THP 82 PK (kleur Noir Perla Nera)

Problemen met uw multimediasysteem of goedkoop, snel, plug-and-play uw navigatie updaten? Stuur mij een PM.
royp
Berichten: 127
Lid geworden op: 13 aug 2018, 22:11
Locatie: Nieuwerkerk ad IJssel

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door royp »

Een geweldig verhaal Jeroen!
Ik wens jou en Andre veel succes met al jullie plannen.
Let wel goed op je gezondheid.

Met hartelijke groet, Roy
Peugeot 3008-I 1.6VTi uit 2011, bleu-abyss met, sinds februari 2020, een revisiemotor met verbeterde specificaties.
Hiervóór 2x Peugeot 406 Break 1.8-16V
Gebruikersavatar
cortrans01
Berichten: 238
Lid geworden op: 03 apr 2019, 15:16
Locatie: Beverwijk

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door cortrans01 »

Jeroen en Andre veel succes met jullie bedrijf.
Wie weet tot ooit (Beverwijk in nou niet echt om de hoek bij Oud-Beijerlands;,maar wel een THP rijder)
Gr. Cor
3008-II Allure Blue Magnetic, 1.6 E-THP (165 pk), AET 6, alarm, Keyless entry en start, Peugeot Connectie Nav. Incl. DAB+, Draadloze telefoonlader, Mirror Screen, afneembare trekhaak, verwarmbare voorruit, Visoppark 2
www.beroepschauffeurs.com
Gebruikersavatar
nec99
Beheerder
Berichten: 4645
Lid geworden op: 09 feb 2014, 13:41
Locatie: Almere

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door nec99 »

Mooi verhaal Jeroen en Andre!
Veel succes in jullie nieuwe pand.
Peugeot 208 II 1.2 E-THP 100 pk GT-line, opties; korte antenne, glazen dak, navigatie,hoogglans wiel kapjes, dodehoek signalering, leer achteraf met stoelverwarming
Kleur Rouge Elixir, 5 deurs
Bouwjaar 04-2020
Eigenaar www.facebook.com/Peugeot-Meeting-827440380608156/
Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 3918
Lid geworden op: 09 feb 2014, 23:38
Locatie: Rijnmond

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Bart-Peugeot »

Goede vooruitgang naar zo'n mooi pand.

In januari groot openingsfeest?
In bezit van een blauwe Peugeot 308 SW 1.6 bluehdi BLE pack (2015).
Tevens eigenaar van een groene 504 GL (1977).
Nikilauda504
Berichten: 79
Lid geworden op: 24 feb 2014, 07:22
Locatie: Noord-Brabant

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Nikilauda504 »

Goed bezig Jeroen. Alvast heel veel succes gewenst.
309 Profil 1989
309 GTI 1990
205 GTI 1993
308 Allure 130 EAT6 2015
jerilo
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 jun 2014, 14:42
Locatie: Hoeksche-Waard

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door jerilo »

Dank jullie wel allemaal.
We hebben er ook heel veel zin in. Het zullen 3 zware en drukke maanden worden met verbouwen en op de huidige locatie nog steeds de werkzaamheden die door blijven gaan.

En dan nog de zeer strakke planning met de overheidsinstanties zoals RDW.
We zullen in december ook geen APK keuringen kunnen doen ivm overzetten diversen apparatuur dat weer op de nieuwe locate gekeurd en ge-ijkt moet worden voordat we uberhaupt daar APK keuringen mogen gaan uitvoeren.
Er komt nog een hoop bij kijken zo'n verhuizing.

Ron
Berichten: 668
Lid geworden op: 13 apr 2014, 13:12

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Ron »

Hoi Jeroen,

Wat leuk om te lezen en gefeliciteerd met deze stap!
Welk pand gaan jullie betrekken als ik vragen mag?

Heel veel succes en wellicht tot snel!
Groet,
Ron in ‘t Veld
jerilo
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 jun 2014, 14:42
Locatie: Hoeksche-Waard

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door jerilo »

Hoi Ron,

Bedankt. We zijn al druk aan het plannen en voorbereiden om de verbouwing en verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Begin oktober de sleutel en overdracht.
Het is het voormalige pand van v/d Burgh Ford dealer op industriterrein de Bosschen in Oud-Beijerland.

We hebben er erg veel zin in. Het zullen echt drukke maanden worden. Het normale werk gaat ook nog volop door op de huidige locatie.
Met heel veel grote klussen in de planning. VTi motor wisselen door een gereviseerd exemplaar, diversen THP problemen uiteraard. Nu hebben ze vanuit België een THP gebracht waar ze niet uitkomen. En dan nog de andere storingen die gebracht worden.
Dan is het dat we alle APK keuringen die vallen in de maand December naar voren moeten halen omdat we in die maand geen APK keuringen meer kunnen doen op de huidige locatie ivm de verhuizing van de apparatuur en de schouwing door de RDW op de nieuwe locatie.

Binnenkort als we de sleutel hebben zal ik wat foto's posten.

Gr. Jeroen
Gebruikersavatar
frantic
Berichten: 1017
Lid geworden op: 02 mar 2014, 14:35

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door frantic »

Succes op de nieuwe lokatie.
Selectieve maar vooral onzinnige censuur.
Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 3918
Lid geworden op: 09 feb 2014, 23:38
Locatie: Rijnmond

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Bart-Peugeot »

Ik sta er nu voor de deur. ;-)

Mooi ruim pand hoor! :D
In bezit van een blauwe Peugeot 308 SW 1.6 bluehdi BLE pack (2015).
Tevens eigenaar van een groene 504 GL (1977).
jerilo
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 jun 2014, 14:42
Locatie: Hoeksche-Waard

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door jerilo »

Haha zeker dat het nu leeg is
Nog 2 weekjes en dan de overdracht.
Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 3918
Lid geworden op: 09 feb 2014, 23:38
Locatie: Rijnmond

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Bart-Peugeot »

Genoeg plek om een 405 mi16 en een 205 cti in de showroom te zetten. ;-)
In bezit van een blauwe Peugeot 308 SW 1.6 bluehdi BLE pack (2015).
Tevens eigenaar van een groene 504 GL (1977).
Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 3918
Lid geworden op: 09 feb 2014, 23:38
Locatie: Rijnmond

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Bart-Peugeot »

Vandaag post uit Oud-Beijerland. Het is nu dus officieel. (overdracht geslaagd)

Afbeelding
In bezit van een blauwe Peugeot 308 SW 1.6 bluehdi BLE pack (2015).
Tevens eigenaar van een groene 504 GL (1977).
jerilo
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 jun 2014, 14:42
Locatie: Hoeksche-Waard

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door jerilo »

Jazeker!!

Afgelopen maandag de overdracht gehad. De rest van de week enorm druk geweest met het werk wat gewoon doorgaat maar ook heen en weer rijden naar het nieuwe pand om te overleggen met diversen partijen.
En de diversen instanties zoals KvK, RDW en bovag inlichten.
Gas/water en licht regelen. Provider van het internet en telefoon inlichten en zorgen dat we op tijd aangesloten worden.

Gelukkig zijn de brieven aangekomen. Vorige week hebben ik en mijn vrouw bijna 1000 brieven zitten vouwen en in de enveloppe gedaan. Alles op tijd aangemeld bij PostNL. Maar helaas is er een order niet doorgekomen zodat de postzak te laat binnen gekomen was. De brief had eerder bezorgd moeten worden maar helaas was dat voor ons overmacht en een fout bij PostNL. Maar ben blij dat ze aangekomen zijn.

Mijn vader en schoonvader zijn heel de week al begonnen met klussen. De klanten WC word vernieuwd en er zijn diversen kranen vervangen. En er word begonnen met het maken van een mooie koffiecornerkast waar een lekker bakkie koffie gepakt kan worden.

Wij zijn vandaag begonnen met de werkplaats.
André zijn vader zit in de hefbruggen dus die heeft de bruggen die wij overgenomen hebben verwijderd. Deze worden aankomende week opgehaald en nagekeken en in onze kleur gespoten. Alle bruggen krijgen dezelfde kleur. 1 brug nemen we nog mee vanuit het oude pand. De andere bruggen worden ingeruild op 1 nieuwe brug die grotendeels voor de APK keuringen gebruikt gaat worden.
De remmenbank heb ik al voor de helft losgemaakt. Deze word ook verplaatst naar een andere plek.
De bedoeling is een soort van APK straat te maken. Dit werkt sneller en is effectiever. En je staat niet in de weg voor andere klussen.

De dames zijn begonnen met het schoonmaken van de muren, en ik kan zeggen die waren en zijn enorm vies.
De muren worden grotendeels ook voorzien van een andere kleur. En als laatste gaan we de vloer nog voorzien van een nieuwe coating.

Dan moet ik nog nadenken over het interne netwerk wat aangelegd moet worden met goede wifi en voldoende aansluitingen. Maar gelukkig hebben we daar ook weer hulp bij.

Dus nog genoeg te doen de aankomende 3 maanden.

Hieronder alvast een indruk van de werkplaats.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
cortrans01
Berichten: 238
Lid geworden op: 03 apr 2019, 15:16
Locatie: Beverwijk

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door cortrans01 »

Veel succes de komende tijd
Gr. Cor
3008-II Allure Blue Magnetic, 1.6 E-THP (165 pk), AET 6, alarm, Keyless entry en start, Peugeot Connectie Nav. Incl. DAB+, Draadloze telefoonlader, Mirror Screen, afneembare trekhaak, verwarmbare voorruit, Visoppark 2
www.beroepschauffeurs.com
jerilo
Berichten: 718
Lid geworden op: 26 jun 2014, 14:42
Locatie: Hoeksche-Waard

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door jerilo »

Goedenavond Peugeot rijders,

Hierbij een "kleine" update van de verbouwing waarmee we druk mee bezig zijn.
De afgelopen 2 weken is er veel gebeurt. Heeeeeeel veeeeeeel schoonmaakwerk, wat is het VIES!
Maar gelukkig hebben we hele goede hulptroepen. De WC is gestukt en klaar voor het tegelwerk. Dit zal volgende week gaan plaats vinden.

Verder is in de werkplaats de lange muur geverfd, de vloer ontvet, schoongemaakt en vandaag hebben we de werkplaatsvloer en magazijnvloer voorzien van een nieuwe coating.

De showroom muur staat in de voorstrijk en zal aankomende week gestukt worden.

We gaan zelfs al heel zachtjes aan beginnen met het opbouwen en inrichten aankomende week.

Is ook nodig omdat de deadline staat op 8 december. Dan komt de RDW controleren of de werkplaats voldoet aan de eisen om APK keuringen te verrichten. Best spannend.

Oja zelfs onze voitures staan al achterop het terrein. Helaas kunnen ze niet binnen staan dus staan ze voorlopig buiten onder een speciaal doek.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tot de volgende update.

Team JWA Autoservice
Gebruikersavatar
nec99
Beheerder
Berichten: 4645
Lid geworden op: 09 feb 2014, 13:41
Locatie: Almere

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door nec99 »

Het ziet er top uit, nog succes met de verdere klussen.
Peugeot 208 II 1.2 E-THP 100 pk GT-line, opties; korte antenne, glazen dak, navigatie,hoogglans wiel kapjes, dodehoek signalering, leer achteraf met stoelverwarming
Kleur Rouge Elixir, 5 deurs
Bouwjaar 04-2020
Eigenaar www.facebook.com/Peugeot-Meeting-827440380608156/
Gebruikersavatar
Peugeot-5008
Beheerder
Berichten: 11006
Lid geworden op: 25 mar 2015, 21:31

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Peugeot-5008 »

Ziet er goed uit Jeroen!
3008 Bluelease GT HYbrid 225PK 1.6 EAT8 (kleur Noir Perla Nera)
208 Allure 1.2 THP 82 PK (kleur Noir Perla Nera)

Problemen met uw multimediasysteem of goedkoop, snel, plug-and-play uw navigatie updaten? Stuur mij een PM.
Gebruikersavatar
Bart-Peugeot
Berichten: 3918
Lid geworden op: 09 feb 2014, 23:38
Locatie: Rijnmond

Re: JWA Autoservice, uw THP Specialist!

Bericht door Bart-Peugeot »

Zo, daar is veel gedaan!
In bezit van een blauwe Peugeot 308 SW 1.6 bluehdi BLE pack (2015).
Tevens eigenaar van een groene 504 GL (1977).
Plaats reactie

Terug naar “Commerciële aanbiedingen”